Had the Weirdest Experience today - Harley Davidson Street Forum - Street 500 and 750
User Tag List

 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 12 Old 10-31-2015, 02:11 PM Thread Starter
Senior Member
 
Tucsonmax1's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenton, NJ
Posts: 1,233
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 205 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
Had the Weirdest Experience today

Hi all. I went to leave a parking lot, Shifted from N to 1st. And the shifter felt like it was binding. Then as I was pulling onto the roadway, It acted like there was no gears. Wouldn't shift. Engine had no power. Playing with the shifter while in traffic, It seemed to be fine after a few minutes of riding. When I got home I adjusted the Clutch Cable as it seemed to have a lot of play before engaging.

2016 Hyundai Tucson SE Coliseum Grey AWD




2018 Custom 1200
Tucsonmax1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 10-31-2015, 10:56 PM
Member
 
aabhisheksingh's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Tucsonmax1 View Post
Hi all. I went to leave a parking lot, Shifted from N to 1st. And the shifter felt like it was binding. Then as I was pulling onto the roadway, It acted like there was no gears. Wouldn't shift. Engine had no power. Playing with the shifter while in traffic, It seemed to be fine after a few minutes of riding. When I got home I adjusted the Clutch Cable as it seemed to have a lot of play before engaging.
Someone must have played with ur bike in the parking lot.....

I GOT THE POWER......
aabhisheksingh is offline  
post #3 of 12 Old 11-01-2015, 05:44 AM Thread Starter
Senior Member
 
Tucsonmax1's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenton, NJ
Posts: 1,233
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 205 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
700 Miles, Never been done. Weird that it only had one upshift. Then stopped. Had no power. I adjusted the cable to remove some of the Free Play. When I pulled the lever back, There was about 1/4" gap. Now its about 1/8" The Shop Manual has an error. The picture shows it to be where the end is crimped onto the sleeve. That part doesn't move.


I'm going to the dealership this morning. For the Toys For Tots Run. See if it happens again. If It does, I'm leaving it with the shop.
Rock270 likes this.

2016 Hyundai Tucson SE Coliseum Grey AWD




2018 Custom 1200

Last edited by Tucsonmax1; 11-01-2015 at 05:47 AM.
Tucsonmax1 is offline  
 
post #4 of 12 Old 11-01-2015, 10:19 AM
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 766
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 6 Thread(s)
Quoted: 133 Post(s)
wow!, sounds like something went haywire with the clutch.
I've seen a couple mentions somewhere about weak clutch springs in all the 2015 streets, and the newer HD 2016 streets have the newer upgraded clutch.


for HD to put upgraded clutches in their newest bikes they must know of a defect in the 2015 models.....will this be the next recall?
maybe we could start a new thread asking anyone here if they have had their clutch replaced under warranty.


I'd like to know more about this, I don't want to get stranded out riding someday.....
Rock270 is offline  
post #5 of 12 Old 11-02-2015, 02:53 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
I have a somewhat similar problem. My bike has just been replaced with the new Fuel Pump Recall Part and I never had the problem before the recall. Seems like my stock fuel pump was better than the recall. I park my Street 500 on a slightly sloped platform, not a relatively flat surface with the front wheel facing upwards. Before I kill the engine, I always leave it on 1st gear and then use the kill switch to stop the bike and then lock the handlebars and take the key out. I have noticed loss of power every time I come home from work. The bike starts perfectly fine and after a couple of minutes, after shifting to 1stgear and try to throttle away, the engine seems to lose power and die unless throttle more. It feels like there's a blockage or clogging??? I am going to the dealership tomorrow.

Any thoughts everyone or similar problem?
Jason Tubalado is offline  
post #6 of 12 Old 11-02-2015, 04:39 AM Thread Starter
Senior Member
 
Tucsonmax1's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenton, NJ
Posts: 1,233
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 205 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
My Problem was when I shifted into 2nd. Don't think it was a Fuel Problem.

2016 Hyundai Tucson SE Coliseum Grey AWD




2018 Custom 1200
Tucsonmax1 is offline  
post #7 of 12 Old 11-02-2015, 07:36 AM
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 766
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 6 Thread(s)
Quoted: 133 Post(s)
I also seen a post here a while back, where they found that a bad ground wire causing a problem like yall are saying
as far as losing power.


my engine just shut off for no reason once while riding, hasn't happened again, but now I'm kinda skiddish about when and where it will happen again and exactly what caused it to just shut off.

Last edited by Rock270; 11-03-2015 at 05:18 AM.
Rock270 is offline  
post #8 of 12 Old 11-02-2015, 06:21 PM Thread Starter
Senior Member
 
Tucsonmax1's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenton, NJ
Posts: 1,233
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 205 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
Mine Seemed to be running fine after I adjusted the Clutch cable

2016 Hyundai Tucson SE Coliseum Grey AWD




2018 Custom 1200
Tucsonmax1 is offline  
post #9 of 12 Old 11-02-2015, 07:10 PM Thread Starter
Senior Member
 
Tucsonmax1's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenton, NJ
Posts: 1,233
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 205 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
Sunday I went with the Bucks County HOG Chapter to an ABATE: Toys For Tots run. Held in Philadelphia PA. Seemed to be running fine


That's me on the right. In the Yellow and Black jacket.
Attached Images
File Type: jpg 12186531_10204768380082750_4394028255924620378_o.jpg (131.0 KB, 24 views)
File Type: jpg Toys for Tots.jpg (92.2 KB, 21 views)
Rock270 likes this.

2016 Hyundai Tucson SE Coliseum Grey AWD




2018 Custom 1200
Tucsonmax1 is offline  
post #10 of 12 Old 11-03-2015, 05:21 AM
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 766
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 6 Thread(s)
Quoted: 133 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Tucsonmax1 View Post
Mine Seemed to be running fine after I adjusted the Clutch cable

did you notice if the adjuster had been tampered with?
if not, it may still be an internal problem.
can you tell if the clutch acts differently?
does it seem to slip any on hard acceleration?
Rock270 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
street 750 one year in India - experience tlama New Members Introduction 2 09-09-2015 10:02 PM
harely called today Rock270 Harley-Davidson 750 Street Tech 1 06-16-2015 08:26 PM
My Ownership Experience with 'Harley Davidson' sahilspeed2002 Harley-Davidson Street Reviews 17 05-23-2015 03:45 PM
Unexpected Experience Today Jackal Harley-Davidson Street General Discussion 3 05-04-2015 04:32 PM
Clubman Handlebar on Street : My Experience badguppy Street Appearance & Modifications 14 08-13-2014 11:05 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome