Harley Davidson Street Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1
A few days ago, I received the results from the dealer on my month old bike. The codes popped up saying the oxygen sensor was malfunctioning. They also mentioned the bike only firing on one cylinder (is that even possible?). I was told that the part was ordered and it should fix the problem.

Yesterday, while having his tire replaced, I had the husband check on the progress of my bike. Apparently, they ordered the part, but have no clue when it will arrive or if it will even fix the issue (bike won't accelerate past 40 mph without engine light coming on, sputtering, jumping when it seems to catch, etc). Plus, the tech admitted that they did not take it out on a test drive. To add insult to injury, he as also told that a similar issue arose with another xg500 and the part took over a month to arrive! :eek:

My questions:


  1. Has anyone else had an issue with the oxygen sensor as it pertains to the throttle and failure to accelerate?
  2. What is the normal turn around time for bike repairs? I feel that a month is a bit excessive.
  3. Is it possible to "fire on 1 cylinder"?
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #2
Just a quick note to let everyone know that I got my bike back!! It ended up that one spark plug was bad and the Air Intake Control was faulty. They replaced both and test drove it multiple times (not that I blame them - love my bike too). I picked it up and I am pleased to report that it's now performing the way I would expect - awesomely! No more sputtering, lagging, jumping, jerking, or acceleration issues.
 

·
Registered
Joined
·
766 Posts
thank you for sharing this information.
I seen another thread where that guy was having like symptoms.
hopefully his results will be the same.


this is good info and I know we all appreciate you sharing it with us.


glad you are back on the road enjoying the ride!
 
1 - 3 of 3 Posts
Top